botran1

Seguim amb els notres articles de destil·lats, de cada semana, aquesta setmana parlarem de ron Botran, distribuït per Amer Gourmet a Espanya, i amb la gran sort de tenir com embaixadora a la gran Ruth Mateu.

Els Roms annexos Botran són els més versàtils de la seva categoria. Les seves notes de tast permeten gaudir sols, amb gel i en cocteleria. Aquesta flexibilitat ha permès a la marca establir-se en mercats tan diferents com els Estats Units, Mèxic, Sud-amèrica …
i ara a Espanya. La marca, recolzant-se en la distribuïdora Amer Gourmet, ha escollit Espanya com a punt de partida al seu procés d’expansió per Eur opa.

Situat a la Costa Sud de Guatemala, propietat d’Indústries Licoreras de Guatemala, es troba el lloc on comença a definir-la singularitat dels Roms annexos Botran: el “Enginy Tululá”. Allà es talla, renta i mol la canya de sucre per extreure el suc, que després de ser sotmès a un procés d’evaporació de l’aigua, es converteix en mel verge de canya de sucre.

Les característiques climàtiques, topogràfiques i del terreny, reuneixen les condicions per al cultiu -propi de Botran- de les varietats de canya de maduració tardana, altament valorades per la seva concentració de sucres.

Per produir els seus roms envellits, Botran fermenta el suc concentrat de canya de sucre utilitzant una soca pròpia de llevat que permet la transformació dels sucres en les substàncies que donaran els aromes i sabors en el rom.

La fermentació és lenta, amb una durada apr oximada de 120 hores. Els roms anyencs Botran® arriben a la seva maduresa a Quetzaltenango, ciutat on estan ubicades les bodegues de envelliment.

Allà, i través d’una adaptació del Sistema d’”Añejamiento Solera Dinàmic”, els roms joves i madurs són acuradament barrejats i envellits en seqüències de bótes particulars per a cada producte. En el procés de ensamblajen del rom es revisa i selecciona cadascuna de les bótes, analitzant sabor, color i aroma.

Els Mestres Roneros avaluen i barregen els roms per última v ez. Amb l’ajuda del temps, queden llestos per ser embotellats.
8, 12 i 18

RON BOTRAN 8 

Ron Añejo Botran 8 és un acoblament de roms envellits, destil·lats a partir de suc concentrat de canya de sucre. Envellit sota el Sistema Solera a les muntanyes de Guatemala, en bótes de roure blanc americà que prèviament van contenir Whiskey Americà, en bótes torrades i bótes que abans añejaron vins de Jerez, Ron Añejo Botran 8 té un color ambre profund amb centelleigs daurats.

En nas es perceben tocs torrats, notes de vainilla, fruites tropicals i fruits vermells. En boca és suau, de pas fàcil i molt delicat, amb notes de fustes i fruites. Excel·lent per utilitzar en cocteleria, és molt combinable amb sabors cítrics, refrescos de cola,
gingebre o sucs de fruites.

RON BOTRAN 12

Ron Añejo Botran 12, de color caoba brillant amb reflexos daurats, en nas és expressiu i de bona Botran2012. Intensidad, amb abundants notes de vainilla, fruites seques, cacau torrat i fusta.

El paladar és explosiu i equilibrat, amb notes de fruites (albercocs, figues seques), ametlles i nous i records a fusta torrada. Perfecte per degustar sol o amb gel. En cocteleria, les seves notes equilibrades es barregen a la perfecció amb bitters, sabors cítrics, salats i dolços.

RON BOTRAN 18

Ron Añejo Botran 18 és un sofisticat acoblament de diferents roms envellits en bótes de roure blanc americà que prèviament van contenir Whiskey Americà; bótes torrades, bótes que abans van envellir vells Vins Jerez i finalment, en bótes de Porto.

De color caoba profund amb feixos de llum vermellosos, en nas és elegant, de distingida expressivitat. Notes inicials riques en fusta, cacau torrat i vainilla. Quan el rom evoluciona en copa, emergeix l’aroma de fruits secs, nabius deshidratats, perfums especiats, pell de taronja i notes cítriques. En boca és robust i ric, sec i explosiu. Té notes de fruites caramel·litzades,

Espècies com nou moscada i pebre; cacau torrat i delicats cítrics. Sofisticat i madur, perfecte per degustar sol o amb una mica de gel.
En cocteleria aporta elegants notes de sabor i aroma, combinant a la perfecció amb bitters, ginger ale, xampany, sucs cítrics i de fruites exòtiques, licors de cafè o xocolata. Excel·lent acompanyant dels millors purs.

 

Ús adjuntem una galeria de fotos, de una formació realitzada al Maverick amb ron botran: Galeria de fotos

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *