malacca

El nostre article setmanal, aquest cop toca l’exclusiva Tanqueray Malacca, un producte pels millors palàdars, que pots disfrutar a pocs llocs, al Maverick tens l’opció.

Originalment llançada a principis de l’any 2000 als Estats Units, Tanqueray Malacca és una barreja de botànics i espècies procedents de tot el món en un homenatge a una recepta creada per Charles Tanqueray en 1839. Ampolles d’aquella època estan avui dia cotitzades al voltant dels 300 euros, al 2013 és va tornar a llançar una tirada de 100.000 botelles, de les quals només 20.000 van ser per Europa, va ser una mala notícia per als especuladors de l’alcohol i una gran notícia per als amants de la ginebra, ja que el seu preu va passar a ser similar al de Tanqueray Rangpur o Tanqueray Ten, avui dia el valor de mercat de Tanqueray Malacca oscila entre els 80-100 €. A la cocteleria Maverick teniu l’opció de venir-la a gaudir fins a fi d’existències a 15 € la copa.

Tanqueray Malacca

Diageo assegura que els bartenders porten molt temps reclamant la volta d’aquesta ginebra d’espècies creada pel Mestre Destil Tom Nichol.

“En els anys que he passat amb Tanqueray, he passat un munt de grans moments amb bartenders”, va dir Nichol. “Volien que tonrés. És el moment de recuperar-lo. Podran produir fantàstics còctels. Aquest és el meu regal d’agraïment per tots aquests anys. “

L’ambaixador mundial de la Ginebra Tanqueray Angus Winchester va dir: “Tanqueray Malacca és una ginebra com no hi ha una altra és és fantàstic tornar a veure-la al mercat. Si aquestes buscant alguna cosa nova i excitant per experimentar en el teu bar, el trobaràs sens dubte en Tanqueray Malacca gin. “

D’on ve Malacca?

Batejada amb el nom d’una ciutat portuària de Malàisia -en clau estratègic de la ruta de la seda-, Malacca reprodueix una recepta ideada per Charles Tanqueray en 1839, quan va realitzar un viatge pel sud d’Àsia per buscar nous ingredients per a els seus destil·lats. Així, aquesta ginebra prèmium incorpora d’una banda els botànics tradicionals, i de l’altra alguns més exòtics (i secrets, que remei …).

En qualsevol cas, es tracta d’un gin majestuós, fresc i aromàtic, amb apunts de fruites tropicals, coriandre i pebre, amb un final que recorda a la canyella en branca.

Per coleccionarla, però sobretot per beure!

 

 

TANQUERAY MALACCA

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *